Ismerj meg minket!

Timi

Az első sütéssel kapcsolatos sikerélményem általános iskolai emlék, egy technika órán tanult és otthon is kipróbált kevert kakaós süti, aminek a recepjét büszkén és magabiztosan mondtam fel a következő órán. 

10 évvel később egy főiskolai mélyponton fogalmazódott meg bennem, hogy cukrász akarok lenni, de a diplomát már nem szerettem volna veszni hagyni. Így később, 2017-ben már gyakorló pedagógusként, de beiratkoztam egy két éves cukrász képzésre, amit munka mellett végeztem el. 

A gyakorlati helyemen ismertem meg Fruzsit, akivel már akkor álmodoztunk saját vállalkozásról, de azt nem is reméltem, hogy 2021 novemberére már élesben fogjuk a közös terveinket szövögetni. Izgalmas időszak kezdődött így 2022-ben, amikor elindítottuk a Szeletemet, ami azóta is az életem egyik legmeghatározóbb részét teszi ki. 

Fruzsi

Gyerekkoromban valahogy természetesen úgy alakult, hogy a családi munkamegosztásban mindig rám jutott a főzésben és sütésben való részvétel és a húgomé volt a viráglocsolás. Már akkor eldőlt a sorsunk, ugyanis én nem bírom életben tartani a növényeimet, viszont cserébe cukrász lettem. 

Más úton indultam el a gimi után, majd körülbelül az egyetemi éveim felénél megfogalmazódott bennem, hogy inkább egy kreatív munkára vágyom. Miután végeztem az ottani tanulmányaimmal rögtön beiratkoztam a cukrászsuliba és 2 év alatt hivatalosan is cukrász lettem. Szerencsésnek érzem magunkat, hogy a gyakorlati helyünkön találkoztunk Timivel és hamar tudtuk, hogy ha vállalkozást indítunk, akkor csakis közösen. 

Szabadidőmben szeretek nyaralni, síelni, tematikus vacsoraesteket szervezni, társasozni, kvízezni és 2024 óta pedig a kislányomat szórakoztatni egész nap. A Szeletem mindig is az egyik legfontosabb helyet foglalja majd el a szívemben, így ebben az időszakban is igyekszem részt venni a vállalkozás mindennapi életében. Hálás vagyok Timinek, hogy ezt lehetővé teszi.